Pad Thai noodles with prawns

Pad Thai noodles with prawns

3.7 3 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
2 portions

Składniki

  • olive oil plus extra for greasing
    10 gram
  • flat rice stick noodles
    100 g
  • boiling water for soaking
  • roasted unsalted peanuts
    40 g
  • garlic cloves
    1 ½
  • fresh long red chilli trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
    ½
  • fresh coriander roots and stalks only, reserve leaves
    3 sprigs
  • fish sauce
    ¾ tbsp
  • lime juice (approx. 1-2 limes)
    20 g
  • tamarind paste
    ½ tbsp
  • soy sauce
    1 tbsp
  • shrimp paste (see Tips)
    ¼ tsp
  • palm sugar (approx. 1 cm cube), grated
    1 ½ tsp
  • egg
    1
  • water
    250 g
  • peeled raw prawns
    180 g
  • bean sprouts for garnishing
  • fresh chives finely chopped, for garnishing
  • fried shallots for garnishing
    1 ½ tbsp
  • fresh long red chilli trimmed, deseeded if preferred and cut into slices, for garnishing
  • lime cut into wedges, to serve
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1622.4 mg
Białko 26.6 g
Kalorie 2206.6 kJ / 527.4 kcal
Tłuszcz 19.1 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 64.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...