Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 rametti di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ spicchio di aglio
- 1 peperoncino fresco o secco (opcjonalnie)
- 40 g di olio extravergine di oliva
-
600
g di seppie fresche
lub 600 g di seppioline decongelate - 50 g di vino bianco secco
- 2 cucchiaini di sale
- 300 g di pisellini surgelati
-
200
g di polpa di pomodoro
lub 200 g di passata di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1138 kJ / 272 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Moscardini al limone
30 Min
Calamari alla marchigiana
35 Min
Insalata di polpo, noci, mais e fagiolini
1 Std.
Anelli di totano in umido
30 Min
Coniglio ai carciofi
1sa 25 dk
Pescatrice ai pomodorini
1 Std.
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 Min
Polpetti affogati
45 Min
Insalata fredda di polpo e patate
50 Min
Roastbeef
55 Min
Arrosto di vitello con carciofi
1 godz. 5 min
Coda di rospo con verdure
40 Min