Arancini di riso vegetariani

Arancini di riso vegetariani

4.8 23 oceny
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
10 pezzi

Składniki

Ragù vegetariano
  • 150 g di cipolla a pezzi
  • 100 g di olive verdi e nere, denocciolate
  • 10 g di capperi sotto sale lavati ed asciugati
  • 1 mazzetto di basilico fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 250 g di passata di pomodoro
Arancini
  • 30 g di scalogno a metà
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 400 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
  • 800 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 bustina di zafferano
  • 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • olio per frittura
  • 4 uova sbattute
  • pangrattato

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 8 g
Kalorie 1933 kJ / 462 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...