Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 180 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero (opcjonalnie)
lub 1 cucchiaino di malto in polvere (opcjonalnie) -
15
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 1 cucchiaino di lievito di birra disidratato (8 g circa) - 400 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 100 g di formaggio di capra fresco
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 1 cucchiaino di pepe rosa in grani
-
1
rametto di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
lub 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate - 20 g di olio extravergine di oliva
- 16 pomodori ciliegino a metà
- ½ cucchiaino di sale
- 100 g di formaggio di capra fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1351 kJ / 323 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calzoni vegetariani
1h 50min
Focaccia con patate e rosmarino
2h 35min
Focaccia croccante
2h 10min
Focaccia alle cipolle
2h 20min
Calzone
2h 50min
Panzerotti alla romana
55 Min
Pizzette alle erbe aromatiche
1h 35 min
Pizza ai quattro formaggi
1h 40min
Pagnotta dolce all'olio di oliva
3h
Torta Cook-Key®
2h
Focaccine fantasia
2 godz. 5 min
Pizzette marinare
1h 35 min