Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 400 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 125 g di bocconcini di carne di vitello senza nervi
- 125 g di lonza di maiale in pezzi
- 100 g di carne di coniglio in pezzi
- 100 g di vino bianco secco
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 150 g di prosciutto cotto a cubetti
- 100 g di spinaci baby freschi
- 1 uovo
Terminare la preparazione
- farina q.b. per infarinare
- farina di semola di grano duro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3969 kJ / 949 kcal
- Białko
- 73.3 g
- Węglowodany
- 83.1 g
- Tłuszcz
- 35.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortellini in brodo
1 godz. 20 min
Tortelli di zucca mantovani
2 godz. 30 min
Agnolotti del plin
10h 30min
Cappelletti reggiani
2h
Pasta all'uovo
1h
Gnocchi di patate
1h 30min
Pastella per fritti
1h
Pasta fresca integrale all'uovo
1 godz. 40 min
Ravioli ricotta e spinaci
10h
Tortelli verdi
3sa 30 dk
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1h 30min
Besciamella veloce
15min