Millefoglie veloce

Millefoglie veloce

3.9 11 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 porzioni

Składniki

Crema pasticcera
  • 500 g di latte
  • 4 tuorli
  • 1 uovo
  • 130 - 150 g zucchero in base alla dolcezza desiderata
  • 60 g di farina tipo 00
  • 1 bustina di vaniglia in polvere
Pasta sfoglia veloce
  • 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 90 g di acqua fredda (tenuta in congelatore per 10 minuti)
  • 2 pizzichi di sale
Terminare la preparazione
  • 50 g zucchero a velo

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 8.3 g
Kalorie 1987 kJ / 475 kcal
Tłuszcz 26.9 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 53.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...