Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 300 g di biscotti al cacao
- 150 g di burro morbido
Crema al caffè
- 40 g di caffè espresso freddo (2 tazzine)
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) non zuccherata
- 180 g di latte condensato
Terminare la preparazione
- crema gianduia q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2205 kJ / 527 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta semifreddo all’ananas (senza lattosio)
4 Std. 40 Min
Cheesecake al cioccolato
9h 30min
Cheesecake mascarpone e cioccolato
5h 30min
Cheesecake marmorizzata
8h 30min
Bicchieri di semifreddo al caffè (senza lattosio)
3 Std. 30 Min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6 Std. 25 Min
Crema al caffè
15min
Salame di cioccolato al mascarpone
3 Std. 15 Min
Piccolo semifreddo alla banana e toffee
2 Std.
Semifreddo alla panna con lamine di cioccolato
8h 45min
Torta cioccolato, caramello e noci
1 godz. 40 min
Cheesecake cioccolato e caffè
2h 40min