Focaccia ripiena alla mozzarella

Focaccia ripiena alla mozzarella

4.2 65 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 fette

Składniki

Per guarnire
  • 15 g di Parmigiano Reggiano
  • 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
Ripieno
  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 2 spicchi di aglio
  • 150 g di mozzarella a fette
  • 40 g di panna acida
  • 1 uovo
Impasto
  • 130 g di formaggio fresco tipo Quark o ricotta, magro
  • 80 g di burro a pezzi
  • 270 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di zucchero
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 tuorlo d'uovo
  • 1 cucchiaio di acqua

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 9 g
Kalorie 957 kJ / 229 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...