Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Per guarnire
- 15 g di Parmigiano reggiano
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
Ripieno
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 150 g di mozzarella a fette
- 40 g di panna acida
- 1 uovo
Impasto
- 130 g di formaggio fresco tipo Quark o ricotta
- 80 g di burro a pezzi
- 270 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 1 uovo
- 1 pizzico di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 1 tuorlo d'uovo leggermente sbattuto, per spennellare
- 1 cucchiaio di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 957 kJ / 229 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2h
Focaccia con patate e rosmarino
2h 35min
Focaccia con salsiccia
1 Std. 50 Min
Calzone
2 Std. 50 Min
Panzerotti alla romana
55 min
Pizza ai quattro formaggi
1h 40min
Focaccia alla crema di formaggi
2h 10min
Panzerotti ricotta e salsiccia
2h
Panzerotti gustosi ai peperoni
1 Std. 50 Min
Focaccia ai 4 formaggi
45min
Focaccia di patate
2 Std. 50 Min
Focaccia pugliese
1 Std. 10 Min