Focaccia ripiena alla mozzarella

Focaccia ripiena alla mozzarella

4.2 60 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 fette

Składniki

Per guarnire
  • di Parmigiano Reggiano
    15 g
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    4 - 5 rametti
Ripieno
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    40 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di mozzarella a fette
    150 g
  • di panna acida
    40 g
  • uovo
    1
Impasto
  • di formaggio fresco tipo Quark o ricotta, magro
    130 g
  • di burro a pezzi
    80 g
  • di farina tipo 00
    270 g
  • uovo
    1
  • di zucchero
    1 pizzico
  • di sale
    1 cucchiaino
  • tuorlo d'uovo
    1
  • di acqua
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 229 kcal / 957 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...