Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di prosciutto crudo a cubetti
- 250 g di riso a chicco corto
-
650
g di brodo di pollo
lub 650 g di acqua + 1 cucchiaino di dado per brodo di pollo - 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 tuorlo
Terminare la preparazione
- farina tipo 00
- pangrattato
- olio per frittura
- 2 - 3 uova sbattute
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 472 kJ / 113 kcal
- Białko
- 3.48 g
- Węglowodany
- 10.11 g
- Tłuszcz
- 6.49 g
- Błonnik
- 0.27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crocchette di riso al forno
1 Std. 35 Min
Bastoncini di merluzzo con salsa di pomodoro
50 min
Hamburger di vitello, panino "bun" e salsa ketchup
5 Std. 30 Min
Bomboloni salati
3h 20min
Calzone
2 Std. 50 Min
Panzerotti alla romana
55 min
Cordon bleu
30 min
Pastella per fritti
1 Std.
Crocchette di patate
1h 10 min
Bocconcini al Parmigiano reggiano
4h 40min
Crocchette di tonno
10h
Pizzette al formaggio di capra
1 Std. 35 Min