Wersje kompatybilne
Lulas recheadas com camarão, batata e cenoura
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dentes de alho
- 150 g alho-francês cortado em pedaços
- 10 g coentros
- 50 g manteiga
- 1000 g lulas inteiras médias limpas
- 250 g batata cortada em pedaços pequenos
- 150 g cenoura cortada em pedaços pequenos
- 1 ½ c. chá de sal
- 100 g miolo de camarão cortado em pedaços pequenos
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 40 g azeite
- 150 g tomate em pedaços
- 15 g farinha
- 1 pitada de pimenta
- 50 g vinho branco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1580.6 kJ / 377.8 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 779 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldeirada de peixe
45min
Lulas recheadas
1 Std. 15 Min
Lulas guisadas
50min
Caldeirada de Lulas
45min
Lulas com molho mostarda e arroz
50min
Arroz de marisco
45min
Feijoada de chocos
40min
Arroz de polvo
1 Std. 15 Min
Feijoada de chocos
45min
Choquinhos salteados com batata a murro
1 Std.
Arroz de pato
1 godz. 5 min
Polvo à lagareiro
1 Std. 30 Min