Wersje kompatybilne
Lulas recheadas com camarão, batata e cenoura
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dentes de alho
- 150 g alho-francês cortado em pedaços
- 10 g coentros
- 50 g manteiga
- 1000 g lulas inteiras médias limpas
- 250 g batata cortada em pedaços pequenos
- 150 g cenoura cortada em pedaços pequenos
- 1 ½ c. chá de sal
- 100 g miolo de camarão cortado em pedaços pequenos
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 40 g azeite
- 150 g tomate em pedaços
- 15 g farinha
- 1 pitada de pimenta
- 50 g vinho branco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1580.6 kJ / 377.8 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 779 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sapateira recheada
5min
Lulas com molho mostarda e arroz
50 Min
Lasanha
1 Std. 30 Min
Lulas no forno
1 Std. 10 Min
Feijoada de chocos
40 min
Lulas guisadas
50 Min
Caril do mar
45 Min
Lulas recheadas
1h 15min
Arroz de pato
1h 5min
Sopa rica de peixe
2h 30 min
Arroz de polvo
1h 15min
Guisado de lulas e feijão com arroz
1 Std.