Jakobsmuscheln auf Pastinakenpüree mit Schinken-Croutons

Jakobsmuscheln auf Pastinakenpüree mit Schinken-Croutons

4.7 174 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen

Składniki

  • Brot in Stücken
    20 g
  • Öl zum Braten
    1 ½ EL
  • Schinkenspeck, gewürfelt
    50 g
  • getrockneter Thymian
    1 TL
    1 Stängel Thymian, abgezupft
  • Pastinaken in Stücken (2 cm)
    300 g
  • Wasser
    250 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    1 Prise
  • Jakobsmuscheln
    6
  • Butter
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 367 kcal / 1536 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...