Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 500 g grüne Erbsen, tiefgekühlt
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 30 g Olivenöl
- 5 EL frische Minze
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 10 g Zitronensaft
- 1 TL Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 20 - 30 g Butter, zum cremig rühren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 513 kJ / 123 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erbsensuppe mit Kürbiskernpesto
30 min
Jakobsmuscheln auf Pastinakenpüree mit Schinken-Croutons
40 Min
Maronencremesuppe
30 min
Topinamburpüree
40 Min
Königsberger Klopse mit Erbsenpüree
45 Min
Kartoffel-Sellerie-Püree mit Nussbutter
35 Min
Kürbispüree mit Kokosmilch und Haselnüssen
40 Min
Sellerie-Petersilienwurzel-Püree
45 Min
Erbsen-Minz-Püree
25 min
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50 min
Seezunge mit Blumenkohlpüree und Kapernsauce - Kapari Soslu Dil Balığı ve Karnabahar Püresi
40 Min
Pastinakenpüree mit Lachs
30 min