Urządzenia i Akcesoria
Sourdough potato bread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz.
12 slices
Składniki
Ingredients
-
potatoes peeled and cut into pieces (1 cm - see Tips)150 g
-
water plus extra to spray135 g
-
milk60 g
-
caster sugar1 tsp
-
baker's flour plus extra to dust400 g
-
sea salt1 ½ tsp
-
egg1
-
extra virgin olive oil plus extra to grease20 g
-
Mother sourdough starter (see Tips)200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
252.7 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
750.1 kJ /
179.3 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
31.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Blueberry and lemon curd muffins
50 min
Burnt orange marmalade
14 godz. 20 min
Seeded wholemeal bread (Diabetes)
3 godz. 20 min
Vanilla Yogurt
12 godz. 20 min
Rustic Sourdough Bread
28 godz. 10 min
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1 godz. 40 min
Lemon curd
20 min
Rustic Sourdough Bread
28 godz. 10 min
Sourdough pizza base
3 godz. 5 min
Bacon, cheese and tomato chutney muffin
45 min
Rye sourdough loaf
18 godz. 20 min
Everyday sourdough loaf
4 godz. 20 min