Sourdough potato bread

Sourdough potato bread

5.0 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz.
12 slices

Składniki

Ingredients
  • potatoes peeled and cut into pieces (1 cm - see Tips)
    150 g
  • water plus extra to spray
    135 g
  • milk
    60 g
  • caster sugar
    1 tsp
  • baker's flour plus extra to dust
    400 g
  • sea salt
    1 ½ tsp
  • egg
    1
  • extra virgin olive oil plus extra to grease
    20 g
  • Mother sourdough starter (see Tips)
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 252.7 mg
Białko 5.6 g
Kalorie 750.1 kJ / 179.3 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Węglowodany 31.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...