Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 30 g olive oil
- 200 g brown onions, cut into wedges (approx. 4 cm)
- 500 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 220 g leek, white part only, cut into pieces
- 370 g nadine potatoes, cut into pieces
- 8 chicken tenderloins (approx. 400 g)
- 1 sprig fresh tarragon, leaves only
- 1 pinch salt, to season
- 1 pinch ground black pepper, to season
- 180 g zucchini, peeled into tagliatelle (see Tips)
- 340 g carrots, peeled into tagliatelle (see Tips)
- 1 ½ tbsp crème fraîche
- 2 tsp Dijon mustard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2283.2 kJ / 545.7 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 56.1 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Sód
- 668.5 mg
Alternatywne przepisy
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15min
Brazilian cheese puffs
20 Min
Custard (TM6)
15min
Browned onions (200 g)
20 Min
Honeycomb
1 Std. 30 Min
Fruity dream (TM6)
10 min
Harlequin custard
10 min
Bacon with chicken strips
15min
Steamed banana puddings with honey ginger crème anglaise
35 Min
Beef and mushroom stroganoff
40min
Pizza bianca
40min
Sautéed onions (200-300 g)
10 min