Dal makhani - Lentilhas com manteiga

Dal makhani - Lentilhas com manteiga

5.0 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 50 min
6 doses

Składniki

Ghee
  • manteiga cortada em pedaços
    250 g
Pasta de alho e gengibre
  • dentes de alho c/ casca
    100 g
  • água
    1000 g
  • gengibre fresco
    100 g
  • óleo mais q.b. p/ conservar
    80 g
Dal makhani
  • lentilhas pretas (urad dal)
    300 g
  • água
    2000 g
  • sal
    2 ½ c. chá de
  • azeite
    1 fio de
  • pasta de alho e gengibre
    2 c. chá de
  • sementes de cominhos
    1 c. chá de
  • cardamomo verde
    3 vagens de
  • cebola cortada em pedaços
    100 g
  • tomate em pedaços
    150 g
  • malaguetas verdes s/ sementes
    2
  • piripíri moído
    1 c. chá de
  • açafrão-da-índia
    ½ c. chá de
  • pau de canela
    1
  • cravinhos
    3
  • natas
    80 g
  • Coentros picados q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 702.6 kcal / 2939.6 kJ
Białko 15.2 g
Tłuszcz 53.2 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 25.7 g
Sód 1079.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...