Orzo com abóbora e pimento

Orzo com abóbora e pimento

4.1 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 doses

Składniki

  • alho
    2 dentes de
  • cebola
    50 g
  • azeite
    30 g
  • água
    700 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá cheia de
    1 cubo de caldo de legumes
  • abóbora cortada em pedaços (1,5 cm aprox.)
    400 g
  • massa seca tipo orzo ou risoni
    250 g
  • pimento vermelho cortado em pedaços (2 cm aprox.)
    300 g
  • tomate em pedaços
    380 g
  • colorau
    1 c. chá de
  • paprika picante
    ½ c. chá de
  • orégãos
    1 c. chá de
  • tomilho seco
    1 c. chá de
  • açúcar amarelo
    1 c. sopa de
  • pimenta
    ½ c. chá de
  • sal
    ¼ c. chá de
  • queijo feta desfeito, p/ guarnecer
    50 g
  • Salsa picada q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 278.8 kcal / 1166.5 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 7.8 g
Węglowodany 44.6 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 188.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...