Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 10 g di burro
- 240 g di uova
- 160 g di zucchero
- 160 g di farina tipo 00
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 150 g di sciroppo alla menta
Ripieno
- 90 g di zucchero
- 65 g di amaretti
- 450 g di ananas fresco, la polpa matura, a tocchi (3 cm)
- 2 albumi
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta Bicerin
30 min
Sacher Torte
2 godz. 30 min
Zuppa inglese al forno
3h 25min
Panna cotta danese
8 godz. 25 min
Torta cappuccino
2h
Crostata limone e arancio al cioccolato bianco di Luca Montersino
55min
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Crostata di frutta al San Marzano
1h
Torta pazientina
3 Std. 55 Min
Tarte brownies all'arancia di Luca Montersino
2 godz. 30 min
Torta gelato napoletana
18h 55min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1 Std. 40 Min