Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 10 g di burro
- 240 g di uova
- 160 g di zucchero
- 160 g di farina tipo 00
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 150 g di sciroppo alla menta
Ripieno
- 90 g di zucchero
- 65 g di amaretti
- 450 g di ananas fresco, la polpa matura, a tocchi (3 cm)
- 2 albumi
- 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1351.7 kJ / 323.1 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 117.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Whoopie al caffè
2 godz.
Charlotte al pandoro e spumante
4h 50 min.
Crostata di frutta al San Marzano
1h
Budino agli agrumi
3 godz. 15 min
Mini bavaresi alle more
4 godz. 30 min
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Cocktail al tè nero e Rum
1 godz. 30 min
Torta di ciliegie
1 godz. 30 min
Spongata
25 Std. 35 Min
Baci di dama calabresi
1h
Tortine all'arancia e cioccolato
2 godz.
Bon bon di marzapane
1 godz. 50 min