Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 220 g di latte intero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 160 g di zucchero
- 30 g di Marsala
- 4 tuorli
- 80 g di mandorle pelate
- 80 g di nocciole sgusciate
Sciroppo
- 200 g di acqua
- 200 g di zucchero
- 80 g di Marsala
Terminare la preparazione
- 120 g di biscotti savoiardi
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2335 kJ / 558 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 64.4 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Charlotte al pandoro e spumante
4 Std. 50 Min
Torta gelato al caffè con caramello allo Champagne
10 Std.
Colombine con gelato all'amaretto
10 Std. 20 Min
Torta del cardinale
3h 30min
Babà napoletano
3 Std.
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11h
Gelato in cialda con mirtilli caldi
11h 50 min
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6 Std.
Panettone farcito
6h 45min
Cono graffa
1 Std.
Timballini di riso venere con salsa di zucca
1 Std. 30 Min
Sfogliatelle frolle
2 Std. 30 Min