Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di spagna
- 3 uova
- 130 g di zucchero
- 130 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- burro q.b.
Sciroppo
- 200 g di acqua
- 200 g di zucchero
Ripieno
- 80 g di mandorle pelate
- 80 g di nocciole sgusciate tostate
- 150 g di cioccolato fondente a pezzi
- 500 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- cioccolato fondente q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2974 kJ / 711 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 42.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Tartufi al cioccolato fondente e panettone
14h
Dessert di Capodanno alla melagrana
1j
Crostata al limone
1 Std. 15 Min
Profiteroles al limone
1 Std. 45 Min
Crema pasticcera
15min
Crostata gelata di frutta
13h 30 min
Charlotte di cioccolato e vaniglia
11 Std. 20 Min
Castagnole ripiene
14h
Crostata limone e arancio al cioccolato bianco di Luca Montersino
55 Min
Bignè con crema al pistacchio
3sa
Fantasia di nocciole
1 godz. 35 min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 min