Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 g di lievito di birra disidratato
- 50 g di latte intero
- 150 g di farina manitoba setacciata
- 80 g di yogurt naturale intero
- 50 g di zucchero
- 1 cucchiaino di miele
- 50 g di fecola di patate
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di Rum
- 1 limone la scorza grattugiata, senza la parte bianca
- 1 pizzico di sale
-
40
g di burro fuso, tiepido
lub 40 g di margarina fusa, tiepida - 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 255 kJ / 61 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti intrecciati (di Erica Liverani)
1h 20min
Trancetti al latte
6h 30min
Tarallini al latte
3h 10 min.
Danubio dolce al cioccolato
6 Std.
Danubio dolce
3 Std. 25 Min
Crackers al pomodoro e Parmigiano reggiano
3 Std.
Taralli dolci speziati
55min
Colomba salata integrale al prosciutto di Praga
3 Std.
Pretzel di farro e saraceno
40min
Taralli alla pizzaiola
45min
Taralli all'olio extravergine di oliva
55min
Treccine al finocchio
3 Std.