Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 g di lievito di birra disidratato
- 50 g di latte intero
- 150 g di farina manitoba setacciata
- 80 g di yogurt naturale intero
- 50 g di zucchero
- 1 cucchiaino di miele
- 50 g di fecola di patate
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di Rum
- 1 limone la scorza grattugiata, senza la parte bianca
- 1 pizzico di sale
-
40
g di burro fuso, tiepido
lub 40 g di margarina fusa, tiepida - 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 255 kJ / 61 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscottini alle mandorle
35 Min
Taralli al limoncello
45 Min
Amandovolo
1 godz. 15 min
Tris di taralli al profumo di Sardegna
2 Std.
Taralli dolci speziati
55 Min
Corona di pan di pizza
4 Std.
Tarallini al latte
3h 10min
Biscotti cegliesi
1 godz. 10 min
Tarallini farciti ai sapori di Calabria
1h 30 min
Taralli dolci al profumo esotico
1h 30 min
Ciambella alla carota
1 Std.
Treccia molisana pasquale
4 godz. 30 min