Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 100 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 15 g di zucchero + q.b.
- 150 g di farina
- 4 uova (circa 60 g l'una)
- olio per frittura q.b.
Crema pasticcera al frutto della passione
- 90 g di polpa di frutto della passione
- 45 g di zucchero
- 190 g di latte intero
- 3 tuorli
- 30 g di farina
Crema allo zabaione
- 200 g di latte intero
- 50 g di Marsala
- 50 g di zucchero
- 3 tuorli
- 30 g di farina
Glassa al cioccolato ruby
- 80 g di cioccolato rosa (ruby)
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
Crema al pistacchio
- 90 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 40 g di zucchero
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2293.3 kJ / 544.8 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 53.9 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 0.7 mg
Alternatywne przepisy
Baci di meringa ai mirtilli
3 Std. 30 Min
Torta natalizia
3h 25min
Pan di Spagna
1 Std.
Pasta choux
2h
Crostata al frutto della passione e vaniglia
23 Std.
Semifreddo alla crema al Whisky
5 Std. 30 Min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45min
Ganache al cioccolato
12h 20min
Meringhette fantasma
12 Std. 30 Min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5h
Torta mimosa
1 godz. 5 min
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min