Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 limoni, la scorza (senza la parte bianca)
- 175 g di farina manitoba
- 70 g di acqua
- 4 tuorli
- 1 uovo
- 10 g di lievito di birra fresco
- 175 g di farina tipo 00 + q.b.
- 5 g di sale
- 60 g di miele di acacia + q.b.
- 60 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 351 kJ / 84 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane ebraico (Challah)
3h 30min
Krapfen di patate ripieni
2h 30 min
Pagnotta dolce all'olio di oliva
3 Std.
Colomba salata
3h 10min
Fantasia di colori
4 Std. 10 Min
Filone saporito
5h 20min
Panzerotti ricotta e salsiccia
2 Std.
Zufoli
5 Std.
Ciambelle salate farcite
4h 5min
Treccia di grano duro alla salvia
5 Std.
Brioches
4h 50min
Brioche morbide molisane
7 Std.