Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 150 g di zucchero
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 150 g di pan di Spagna, un disco (Ø 22-24 cm e altezza 1 cm circa)
- 100 g di frutta mista candita
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1661 kJ / 397 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 47.1 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
Alternatywne przepisy
Pasta di mandorle
1h 30min
Biancomangiare alle mandorle e miele d'acacia (di Francesca Romana Barberini)
2 Std. 30 Min
Coppetta all'amarena
11h 40 min.
Colombine con gelato all'amaretto
10 Std. 20 Min
Gelato zuppa inglese
16h 20min
Cremoso al caffè
5sa 30 dk
Biscottini alle mandorle
35min
Gelato pistacchio e mandorle
8u. 30min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3 Std.
Biscotti mandorle e arancia
2h 20min
Iris siciliani
4h 10 min
Cannolo siciliano scomposto
30 Min