Pasta all'amatriciana (6 porzioni)

Pasta all'amatriciana (6 porzioni)

4.2 43 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 60 g di pecorino Romano a pezzi
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 230 g di guanciale di maiale a dadini
  • 600 g di pomodori pelati
  • 1 peperoncino rosso piccante (opcjonalnie)
  • 5 g di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 480 g di spaghetti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 20.8 g
Kalorie 2184 kJ / 522 kcal
Tłuszcz 21.3 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 60.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...