Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi di patate
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 1000 g di acqua
- 800 g di patate a pasta farinosa, a fette spesse 0.5 cm
- 350 - 400 g di farina tipo 00
- 60 g di uova
- ½ - 1 cucchiaino di sale
Salsa di pomodoro
- 50 g di cipolla
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di pomodori pelati
- 1 cucchiaino raso di zucchero
- ½ cucchiaino di sale
- 5 foglie di basilico fresche
Terminare la preparazione
- 8 fette di mozzarella, ben scolata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1730.1 kJ / 413.5 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Pasta e patate con provola
1u.
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20min
Sartù di riso
1h 25min
Lasagne alla napoletana con polpettine
1h 40min
Tagliolini alla molisana
1h 30 min
Parigina
3h 30min
Pasta al forno bianca (senza glutine)
55min
Gnocchi al pomodoro
1h 30 min
Gnocchi al pomodoro e basilico (Bimby Friend)
30min
Lagane e ceci
1u.
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Spaghetti alla vesuviana
25min