Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi di patate
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 1000 g di acqua
- 800 g di patate a pasta farinosa, a fette spesse 0.5 cm
- 350 - 400 g di farina tipo 00
- 60 g di uova
- ½ - 1 cucchiaino di sale
Salsa di pomodoro
- 50 g di cipolla
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di pomodori pelati
- 1 cucchiaino raso di zucchero
- ½ cucchiaino di sale
- 5 foglie di basilico fresche
Terminare la preparazione
- 8 fette di mozzarella, ben scolata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1730.1 kJ / 413.5 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Pasta e fagioli alla napoletana
40min
Pasta patate e speck
40min
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20 Min
Pasta e lenticchie al pomodoro
50min
Pasta e patate con provola
1 Std.
Pasta patate e provola
55 min
Tubettini alla maiorese
55 min
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1 Std. 30 Min
Pasta mista napoletana con sugo di fagioli
45min
Lasagne alla napoletana con polpettine
1h 40min
Gnocchi al pomodoro
1 Std. 30 Min
Maccheroni al forno con sugo e polpettine
1 Std. 30 Min