Spezzatino di agnello con patate e piselli

Spezzatino di agnello con patate e piselli

4.4 36 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porzioni

Składniki

  • 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate le foglioline lavate ed asciugate
  • 100 g di carote pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 70 g di cipolle a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino piccante fresco
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 700 g di spalla di agnello, senza ossa (3-4 cm), leggermente infarinati
  • 1 cucchiaino raso di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe
  • 100 g di vino bianco secco
  • 300 g di brodo di carne
    300 g di acqua, + 1 cucchiaino di dado per brodo di carne fatto in casa
  • 300 g di patate pelate e a cubetti (2-3 cm)
  • 100 g di piselli surgelati

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 278 kcal / 1163 kJ
Białko 26.7 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 12.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...