Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 200 g di mandorle
- 150 g di zucchero
- 2 limoni, preferibilmente biologici, la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di cioccolato bianco a pezzi
- 150 g di burro morbido, a pezzi
- 5 tuorli d'uovo
- 40 g di limoncello
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 5 albumi
- 2 cucchiai zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 12 porzioni
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 30.4 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Migliaccio
1h 30min
Pizza di scarola
3 Std. 30 Min
Pastiera fiori d'arancio
12h
Pastiera cioccolato e Rum con coulis di fragole
3 Std. 30 Min
Roccocò
2h
Struffoli
1h
Piccole pastiere
2h
Pastiera napoletana
15h
Sfogliatelle frolle
2j 30 menit
Torta caprese di Luca Montersino
1h 25min
Torta caprese
1h 25min
Torta Babà napoletana
8 Std.