Torta caprese bianca al limoncello
TM5 TM31 TM6

Torta caprese bianca al limoncello

4.7 (165 ocen)

Składniki

  • burro q.b.
  • 200 g di mandorle
  • 150 g di zucchero
  • 2 limoni, preferibilmente biologici, la scorza (senza la parte bianca)
  • 200 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 150 g di burro morbido, a pezzi
  • 5 tuorli d'uovo
  • 40 g di limoncello
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 5 albumi
  • 2 cucchiai zucchero a velo

Wartości odżywcze
na 12 porzioni
Kalorie
1766 kJ / 422 kcal
Białko
8.9 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
30.4 g
Błonnik
3.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy