Torta caprese bianca al limoncello

Torta caprese bianca al limoncello

4.7 188 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 porzioni

Składniki

  • burro q.b.
  • 200 g di mandorle
  • 150 g zucchero
  • 2 limoni, preferibilmente biologici la scorza (senza la parte bianca)
  • 200 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 150 g di burro morbido, a pezzi
  • 5 tuorli d'uovo
  • 40 g di limoncello
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 5 albumi
  • 2 cucchiai zucchero a velo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 12 porzioni

Białko 8.9 g
Kalorie 1766 kJ / 422 kcal
Tłuszcz 30.4 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...