Cous cous di verdure e gamberi

Cous cous di verdure e gamberi

4.0 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 1 spicchio di aglio piccolo, pelato e senz'anima
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di cannella in polvere
  • 1 bustina di zafferano
  • 700 g di acqua
  • 200 g di patate pelate e a dadini (1 cm)
  • 160 g di carote pelate e a dadini (1 cm)
  • 300 g di gamberoni giganti freschi con il guscio
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva + q.b.
  • 150 g di cous cous precotto
  • 230 g di fagioli cannellini in scatola
  • olio extravergine di oliva q.b. per condire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 14.4 g
Kalorie 1464 kJ / 350 kcal
Tłuszcz 11.2 g
Błonnik 6.3 g
Węglowodany 51.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...