Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla in quarti
- 80 g di carota, pelata e a pezzi (2 cm circa)
- 30 g di sedano a pezzi
- 80 g di porro a pezzi (2 cm circa)
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di lenticchie in scatola, scolate e sciacquate (vedere varianti)
- 700 g di acqua
- 100 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- 200 g di pane casereccio a tocchetti, tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1560 kJ / 373 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Błonnik
- 8.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30 min
Zuppa di ceci e rosmarino
1h
Minestrone
45 min
Pasta e fagioli
50 min
Minestra di farro e ceci
1h 10 min
Minestra di patate
50 min
Pasta e ceci
40min
Zuppa di lenticchie
50 min
La pasta e fagioli di casa mia (di Francesca Romana Barberini)
40min
Minestrone di lenticchie e patate
45 min
Minestra di riso e ceci
30 min
Zuppa di farro e fagioli
1h