Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 red onions, cut in wedges
- 2 Tbsp olive oil, plus extra for greasing
- 2 tsp balsamic vinegar
- 1 pinch dried chilli flakes
- 2 - 3 roasted red peppers, preserved, cut in strips (1 cm)
- 10 - 12 pitted black olives
- 5 - 6 tinned anchovy fillets (opcjonalnie)
- 1 Tbsp pickled capers, drained
- 20 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 150 g polenta
- 40 g plain flour
- 1 ¼ tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp soft brown sugar
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 2 medium eggs
- 120 g milk
- 45 g groundnut oil
- 15 g unsalted butter, melted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1895 kJ / 454 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45 Min
Roasted Parsnip and Chestnut Pâté
2 Std. 45 Min
Pea Gazpacho
4h 15 min
Vegetable Oat Bake
1 Std. 15 Min
Cannelloni with Artichoke Filling and Tomato Sauce
1h 35min
Chickpea Gratin
1 Std.
Sliders with Walnut or Sweet Potato Patties
Keine Bewertungen
Puy Lentil Dip
45 Min
Garlic and White Bean Stew
50 Min
German Bread
4h 15 min
Banana and Rye Breakfast Flatbreads
1h 35min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55 Min