Urządzenia i Akcesoria
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
red onions cut in wedges2
-
olive oil plus extra for greasing2 Tbsp
-
balsamic vinegar2 tsp
-
dried chilli flakes1 pinch
-
roasted red peppers, preserved cut in strips (1 cm)2 - 3
-
pitted black olives10 - 12
-
tinned anchovy fillets (opcjonalnie)5 - 6
-
pickled capers drained1 Tbsp
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)20 g
-
polenta150 g
-
plain flour40 g
-
baking powder1 ¼ tsp
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
soft brown sugar1 tsp
-
fine sea salt plus extra to taste½ tsp
-
medium eggs2
-
milk120 g
-
groundnut oil45 g
-
unsalted butter melted15 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
12 g
Kalorie
1895 kJ /
454 kcal
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1 godz.
Amaranth and Chickpea Patties
1 godz. 30 min
Watercress and Oat Soup
35 min
Grain Bread with Cashew Butter
55 min
Broad Bean and Chickpea Falafels
50 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Kale Meat(less) Balls
30 min
Turmeric and Onion Bread
2 godz. 45 min
Multiseed Bread
2 godz.
Bean Casserole with Fresh Tuna
40 min
Buckwheat, Almond and Seed Bread
2 godz.
Houmous
13 godz. 30 min