Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 red onions, cut in wedges
- 2 Tbsp olive oil, plus extra for greasing
- 2 tsp balsamic vinegar
- 1 pinch dried chilli flakes
- 2 - 3 roasted red peppers, preserved, cut in strips (1 cm)
- 10 - 12 pitted black olives
- 5 - 6 tinned anchovy fillets (opcjonalnie)
- 1 Tbsp pickled capers, drained
- 20 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 150 g polenta
- 40 g plain flour
- 1 ¼ tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp soft brown sugar
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 2 medium eggs
- 120 g milk
- 45 g groundnut oil
- 15 g unsalted butter, melted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1895 kJ / 454 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Coconut Creamed Kale
20 Min
Tuna with Tomato Sauce, Capers and Olives
25 Min
Spelt and Buckwheat Bread
1 Std. 55 Min
Vegetable Oat Bake
1 Std. 15 Min
Curried Cake with Coriander Chutney
1 Std. 10 Min
Sicilian Caponata
30min
Herbed Mushrooms with Pearl Barley and Roasted Hazelnuts
13h 25 min
Black Bean and Sun-dried Tomato Dip
30min
Baingan Raita (Aubergine Raita)
15 Min
Green Goodness Soup
10 Min
Aubergine and Almond Dip
20 Min
Aubergine Bhurta
30min