Urządzenia i Akcesoria
Root Vegetable Röstis
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
Röstis
-
olive oil for greasing
-
beetroot peeled, halved if necessary to fit in feeder130 g
-
parsnips peeled130 g
-
sweet potato peeled, trimmed if necessary to fit in feeder130 g
-
garlic cloves2
-
medium eggs2
-
plain flour70 g
-
fine sea salt to taste1 - 1 ½ tsp
-
ground black pepper½ tsp
Crème Fraîche Topping
-
fresh dill cut in pieces5 g
-
fresh parsley leaves5 g
-
crème fraîche200 g
-
lemon finely grated zest only1
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1311 mg
Białko
8 g
Kalorie
1156 kJ /
276 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Garlic and Thyme Crackers
1 Std. 10 Min
Courgetti Carbonara
40 Min
Potato Stacks with Parmesan and Thyme
55 Min
Thai Cucumber Salad
15 Min
Onion Tart
1 Std.
Fennel, Celery and Green Apple Salad (TM5)
15 Min
Pineapple Carpaccio with Strawberry Sorbet (TM5)
Keine Bewertungen
Garlic and Olive Conchiglie
25 Min
Chocolate Orange Hot Chocolate Stirrers
2 Std. 15 Min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40 Min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55 Min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1 Std. 25 Min