Soupe de champignons aux pâtes fraîches

Soupe de champignons aux pâtes fraîches

3.6 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 120 g de carotte taillée en bâtonnets
  • 50 g de céleri branche taillé en bâtonnets
  • 1 poireau taillé en bâtonnets
  • 10 grain de poivre noir
  • ½ cube de bouillon de volaille
  • 650 g d'eau
  • 100 g de champignons des bois frais type cèpes ou mélange forestier, rincés et séchés
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • le jus d'un citron jaune
  • 150 g de pâtes fraîches
  • 1 c. à soupe de persil plat frais ciselé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 3.3 g
Kalorie 359 kJ / 85 kcal
Tłuszcz 0.5 g
Błonnik 3.5 g
Węglowodany 14.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...