![Risotto safrané à la pêche Risotto safrané à la pêche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/55E0B8B1-22A3-418A-BC68-B261CA4D89D5/Derivates/049C0EEC-7697-4C92-9404-708FBE31B166.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lait demi-écrémé
- 40 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
-
½
dose de safran en poudre
lub 1 pistil de safran - 100 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 300 g d'oreillons de pêche au sirop
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 495 kJ / 117 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 23.3 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartinade de lentilles
1sa 15 dk
Sabayon au cidre
15 dk
Far aux abricots
1sa 15 dk
Pommes de terre épicées dans leur peau
55 dk
Sauce orange-curry
10min
Soufflé à la noix de coco, sauce chocolat
1sa
Brochettes de dinde tandoori
50min
Petit soufflé aux amandes, cœur chocolat
30 dk
Œufs mimosas à la sardine
35min
Gaspacho d'abricot au thé et gingembre
1sa 15 dk
Tartare d'abricots mousse de mascarpone
2 godz. 15 min
Risotto au curry et noix de coco
35min