Brochettes de poulet aux parfums d'Asie

Brochettes de poulet aux parfums d'Asie

3.5 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

La marinade
  • de miel
    2 c. à soupe
  • le jus de 2 citrons verts
  • de sauce de soja douce
    4 c. à soupe
  • de quatre-épices
    1 c. à café rase
  • escalopes de poulet taillées en lanières (1 cm)
    4
La purée de patates douces
  • oranges non traitées zeste et jus
    2
  • d'échalotes coupées en deux
    100 g
  • de vinaigre de riz
    20 g
  • d'eau
    100 g
  • clou de girofle
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • de patate douce coupée en morceaux (2-3 cm)
    500 g
  • d'ananas frais coupée en morceaux (2-3 cm)
    4 tranches
  • de mangue mûre coupée en morceaux (2-3 cm)
    4 tranches
  • de crème de coco
    90 g
  • de curry en poudre
    ½ c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 634 kcal / 2651 kJ
Białko 36.5 g
Tłuszcz 19.3 g
Węglowodany 78.8 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...