Velouté frais d'amande "ajo blanco"

Velouté frais d'amande "ajo blanco"

3.2 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • 200 g d'amande émondée
  • 70 g de pain dur coupé en morceaux
    70 g de biscottes, en morceaux
  • 1 - 2 gousses d'ail à ajuster en fonction des goûts
  • ½ c. à café sel fin non raffiné de préférence, à ajuster en fonction des goûts
  • 750 g d'eau
  • 5 g de vinaigre de xérès
  • 70 g d'huile d'olive extra vierge
  • 200 g de raisin frais, pour la finition
    200 g de pommes, coupées en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12 g
Kalorie 2282 kJ / 550 kcal
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...