Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'amandes émondées
-
70
g de pain dur, coupé en morceaux
lub 70 g de biscottes, en morceaux - 1 - 2 gousses d'ail, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de sel fin, non raffiné de préférence, à ajuster en fonction des goûts
- 750 g d'eau
- 5 g de vinaigre de xérès
- 70 g d'huile d'olive extra vierge
-
200
g de raisin frais, pour la finition
lub 200 g de pommes, coupées en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2282 kJ / 550 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chawanmushi (Crème japonaise aux œufs)
35min
Gaspacho de poivron, réduction de balsamique
20 Min
Aubergine glacée au miso (Nasu dengaku)
1小时
Gaspacho asiatique
15 Min
Gaspacho fenouil et pomme granny-smith
15 Min
Gaspacho melon-gingembre, gressins et jambon de Parme
2 Std.
Gaspacho tomate-fraise
2小时 15 分钟
Gaspacho concombre-vinaigre balsamique et glace chèvre-poivre de Sichuan
12h
Vichyssoise au haddock
45 Min
Bisque de homard au paprika
1h 20min
Gaspacho d'avocat au citron vert
15 Min
Soupe ananas-litchi
10min