
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'amandes émondées
-
70
g de pain dur coupé en morceaux
lub 70 g de biscottes en morceaux - 1 - 2 gousses d'ail à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de sel fin non raffiné de préférence, à ajuster en fonction des goûts
- 750 g d'eau
- 5 g de vinaigre de xérès
- 70 g d'huile d'olive extra vierge
-
200
g de raisin frais, pour la finition
lub 200 g de pommes coupées en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 550 kcal / 2282 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Węglowodany
- 24 g