Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine aux sept céréales
- 2 c. à café de sel
- farine aux sept céréales, pour le plan de travail
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 712.2 kJ / 170.4 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Pain aux noix
3h 15min
Baguette tradition et baguette épi
5 Std. 15 Min
Baguette tradi'graines
3 Std. 30 Min
Baguette express
2h 35min
Petits pains au muesli
1h 40min
Ficelles apéro (Plaisir)
1 Std. 15 Min
Pain de campagne
4h
Pain aux fruits secs
3h 45min
Pain aux noisettes
3h 15min
Pain aux graines
5h
Pain aux pépites de chocolat
3 Std. 10 Min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3h 45min