Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de graines de céréales (sésame, pavot, lin, millet...)
- 395 g d'eau
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 10 g de sel
- 10 g de levure boulangère fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1612.1 kJ / 380.8 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
4h
Baguette express
2 godz. 35 min
Pains au maïs
3h 20min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15 min
Pain de campagne
4h
Pain de seigle
2 Std. 40 Min
Pain aux graines
5h
Pain de mie aux graines
6 Std.
Pain aux noisettes
3u. 15min
Pain complet ultra-moelleux
2h 15 min.
Pain complet
5h
Pain aux céréales
3 Std. 30 Min