![Baguette tradi'graines Baguette tradi'graines](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5042B929-1EC6-4ACD-941A-FDF60FE8CD72/Derivates/e033da02-e341-4dfb-a0ac-6bb3afe0aa85.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de graines de céréales (sésame, pavot, lin, millet...)
- 395 g d'eau
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 10 g de sel
- 10 g de levure boulangère fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1612.1 kJ / 380.8 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
4 Std.
Pain de mie aux graines
6 godz.
Pain de mie
3h 20min
Pain aux graines
5h
Pain complet ultra-moelleux
2h 15min
Pain complet au muesli
4h 5min
Pain aux céréales
3h 30min
Pain de seigle
5h
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Pain aux noisettes
3 Std. 15 Min
Pain aux figues
4 Std.
Pains au maïs
3h 20min