Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs, blancs et jaunes séparés
- 100 g de sucre en poudre
- 250 g de mascarpone
- 2 c. à café d'extrait de vanille liquide
- 1 meringue (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 431 kJ / 103 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blanc-manger au speculoos, crème anglaise à la chicorée - Nicolas Gautier
6h 30min
Bouchées aux trois chocolats
2h 30min
Crème vanille aux fruits exotiques
2h 15 min.
Mousse glacée à la menthe
12 godz.
Crème glacée à la mandarine et sa compotée
12sa 30 dk
Glace au café
12 godz.
Crème d'amande aux raisins
1 Std. 40 Min
Semifrio pêche-abricot
3u. 35min
Moelleux au mascarpone et caramel
35min
Crémeux chocolat, liqueur de coco et crumble cacao
2 godz. 45 min
Glace rhum raisins
12 godz.
Glace à la fraise façon italienne
40min