Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à macaron
- 10 g de beurre
- 10 g de farine de blé
- 205 g de sucre en poudre
- 95 g d'amandes en poudre
- 75 g de blanc d'œuf
La garniture crème vanillée-fraise
- 110 g de sucre en poudre
- 15 g de sucre vanillé maison
- 1 citron jaune non traité, le zeste seulement
- 340 g de mascarpone
- 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 1000 g de fraises
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2331 kJ / 557.7 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Charlotte aux fraises
3h 35 phút
Tarte tutti frutti à la vanille
3 godz. 20 min
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
Mousse surprise
14sa
Génoise aux fraises et son coulis
1h 15min
Verrines aux fraises de saison
1ч. 30 мин.
Fraisiers façon tiramisu
12hod. 30min
Mystère de poire, ganache chocolat-gingembre
4 godz. 15 min
Domino aux fraises
13hod.
Tarte magique aux fraises
1ч. 30 мин.
Choux vanille-fraise
7 Std. 15 Min
Bavarois chocolat, caramel et fruits rouges
15 godz.