蔥爆筍絲豬肉
TM5 TM6

蔥爆筍絲豬肉

3.0 (2 oceny)

Składniki

  • 300 克 豬里肌肉, 切絲
  • 25 克 醬油
  • 1 ½ 大匙 米酒
  • ¼ 茶匙 鹽
  • 1 大匙 糖
  • 1 大匙 香油
  • 2 茶匙 黑胡椒粉
  • ½ 茶匙 白胡椒粉
  • ½ 茶匙 五香粉
  • 20 克 蒜頭
  • 10 克 油
  • 50 克 蔥, 切段
  • 200 克 熟竹筍, 切絲

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1013 kJ / 242 kcal
Białko
18.8 g
Węglowodany
9.5 g
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy