Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 蒜頭
- 15 克 油
- 100 克 青椒 ,切條(約1公分)
- 60 克 紅蘿蔔 ,去皮,切條(約1公分)
- 60 克 炸豆包 ,以清水泡軟後切條(約1.5公分)
- 20 克 蔥 ,只取蔥白,切段(約4公分)
- 20 克 沙茶醬
- ½ 茶匙 糖
- 1 茶匙 烏醋
- 1 茶匙 米酒
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 621.4 kJ / 148.6 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Błonnik
- 1.7 g