Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
葡萄酒醋醬
- 10 克 蒜頭 ,切片
- 50 克 紅酒
- 1 枝 新鮮迷迭香
- 150 克 牛肉高湯
- 5 克 巴薩米克醋
- ¼ 茶匙 鹽
- ¼ 茶匙 黑胡椒粉
- 10 克 奶油
蒜烤牛排
- 2 片 沙朗牛排 (每片約150-200克,厚約3公分)
- 1 枝 新鮮迷迭香
- 1 ½ 茶匙 鹽
- 1 ½ 茶匙 黑胡椒粉
- 2 ½ 茶匙 橄欖油
- 500 克 水
- 1 顆 洋蔥 ,切圈(厚約0.5公分)
- 1 顆 蒜球 (整球) ,泡水20分鐘後,將頂端切除
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2681 kJ / 641.5 kcal
- Białko
- 50.5 g
- Węglowodany
- 47.5 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Błonnik
- 5.5 g