Ricotta and pistachio cheesecake
TM6 TM5 TM31

Ricotta and pistachio cheesecake

4.2 (55 ocen)

Składniki

  • 40 g white sugar
  • 1 - 2 pieces lemon zest only, no white pith
  • 1 vanilla bean, cut into halves (seeds scraped and reserved)
  • 70 g shelled unsalted pistachio nuts, plus extra to serve
  • 375 g ricotta, drained
  • 50 g natural yoghurt
  • 20 g dark chocolate, shaved for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1240.8 kJ / 295.3 kcal
Białko
11.9 g
Węglowodany
17.9 g
Tłuszcz
19.4 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Błonnik
2.1 g
Sód
119.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy