Cranberry and rosemary chutney

Cranberry and rosemary chutney

3.8 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 jars

Składniki

  • red onions cut into halves
    150 g
  • sugar
    220 g
  • red wine vinegar
    125 g
  • water
    185 g
  • fresh rosemary needles removed from stalk
    4 sprigs
  • cinnamon stick
    1
  • black peppercorns
    10
  • dried bay leaf
    1
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • dried cranberries
    340 g
  • fine salt
    2 pinches
  • black pepper, ground
    2 pinches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 jar

Białko 2 g
Kalorie 3922 kJ / 936 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 15.1 g
Węglowodany 227 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...