Blanquette de veau

Blanquette de veau

3.9 424 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • gousse d'ail
    1
  • de thym frais
    1 branche
  • feuilles de laurier frais
    2
  • branche de céleri coupée en tronçons
    1
  • de persil plat frais
    1 bouquet
  • de poireau émincé en rondelles (1,5 cm env.)
    100 g
  • de carotte émincée en rondelles (1,5 cm env.)
    150 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • d'eau
    900 g
  • de sauté de veau détaillé en cubes (2-3 cm)
    1000 g
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre ou six
    500 g
  • de beurre demi-sel
    50 g
  • de farine de blé
    50 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    100 g
  • jaunes d'œufs
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 454 kcal / 1892 kJ
Białko 34.8 g
Tłuszcz 30.7 g
Węglowodany 9.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...