Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'échalotes, coupées en deux
- 30 g de beurre
- 200 g de vin blanc
- 2000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1073.2 kJ / 256 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moules à la bretonne
55min
Filets de rouget sur ruban de courgette et tapenade
25min
Bulots au court-bouillon
2h
Chaudrée de moules
35min
Moules marinières au gingembre
25min
Moules à la sauce chorizo
1h
Moules à la crème et au gingembre
35min
Moules à la provençale
35min
Moules au naturel
20 min
Moules au roquefort
40 min
Moules au curry
40 min
Moules à la crème et au vin blanc
45 min