Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'échalotes
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 160 g de roquefort, coupé en morceaux
- 180 g de crème fraîche épaisse
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de fécule de maïs (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1643 kJ / 398 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Sauce curry
30min
Crème ibérique
5 min
Sauce périgourdine
35 Min
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40min
Crème fouettée au chèvre (salée)
5 min
Mini-feuilletés d’andouille et pomme, sauce au camembert
1h 25min
Confit d'oignons
30min
Aïoli traditionnel
10 min
Moules au roquefort
40min
Tartiflette
1h 15 min
Sauce mayonnaise
10 min
Moules à la crème et au vin blanc
45min