![Sauce au roquefort Sauce au roquefort](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/243F8418-2789-4E4F-9DB3-470337BF3F22/Derivates/074D0211-E21F-4437-B9C8-34FDDA9FD1DC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'échalotes
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 160 g de roquefort, coupé en morceaux
- 180 g de crème fraîche épaisse
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de fécule de maïs (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1643 kJ / 398 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Moules au roquefort
40 分钟
Sauce curry
30 Min
Aïoli traditionnel
10min
Aïoli
10min
Ecrasé de pomme de terre à l'huile d'olive
40 分钟
Aligot
40 分钟
Confit d'oignons
30 Min
Œufs mollets à la dijonnaise
25 dk
Sauce mayonnaise
10min
Ravioles sauce au foie gras
40 分钟
Sauce périgourdine
35min
Ecrasé de pomme de terre à la truffe
30 Min