Verrine saumon, crevette, avocat et fromage frais

Verrine saumon, crevette, avocat et fromage frais

4.7 1.2K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 portions

Składniki

  • 24 crevettes roses cuites, décortiquées
  • 1 citron vert zeste et jus
  • 1 gousse d'ail
  • 150 g de fromage frais type carré frais
  • 1 c. à soupe de ciboulette fraîche ciselée, et 6 brins pour la finition
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 70 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 100 - 200 g de saumon fumé coupé en dés
  • 2 avocats
  • 4 gouttes de sauce au piment, type Tabasco®
  • 2 c. à café de baies roses écrasées grossièrement pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 16 g
Kalorie 911 kJ / 219 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...