Quiche au poireau

Quiche au poireau

4.3 770 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
6 parts

Składniki

La pâte brisée
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    200 g
  • de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule
    100 g
  • d'eau
    60 g
  • de sel
    1 pincée
  • farine de blé pour le plan de travail
La garniture
  • de gruyère coupé en morceaux
    80 g
  • de blancs de poireau coupés en tronçons (2 cm)
    200 g
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    100 g
  • de lait
    50 g
  • œufs
    3
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    2 pincées
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de lardons fumés
    100 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 445 kcal / 1858 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 30.8 g
Węglowodany 26.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...