Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di strutto
- 50 g di acqua
- 100 g di zucchero
- 15 g di miele
- 1 punta di coltello di ammoniaca per dolci
Ripieno
- 250 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 80 g di semolino
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 uovo
- 80 g di zucchero
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 1 fialetta di aroma all'arancia
- 100 g di scorza di arancia candita
Terminare la preparazione
- 1 uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1225.2 kJ / 292.8 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Pizza di scarola
3h 30min
Casatiello sugna e pepe
2h 30min
Pastiera napoletana
15 godz.
Taralli sugna e pepe
4h
Ciambelle graffe napoletane
2h 40 min
Pastiera fiori d'arancio
12h
Casatiello dolce (con lievito madre)
19h
Struffoli di Natale (TM6)
1h
Roccocò
2h
Struffoli
1h
Torta Babà napoletana
8 godz.